top of page

Filmpje: Verlaten resort La Belle Resort

Daar ben ik weer! Ik begreep dat jullie de filmpjes allemaal het leukst vinden op de site, dus heb ik weer een filmpje in elkaar geknutseld!

Van de week zijn we naar een verlaten resort geweest, La Belle Creole. Dit was vroeger een heel luxe hotel. Tijdens orkaan Luis in 1995 is het hele resort verwoest. Sint Maarten ligt in een gebied waar orkanen voor kunnen komen. Het orkaanseizoen is elk jaar van begin juli tot begin december. Niet elk jaar komen orkanen voor hoor, maar de kans is er wel! Als er een orkaan richting Sint Maarten komt, dan kunnen ze dit vaak goed en ruim van tevoren voorspellen. Er worden dan allemaal voorzorgsmaatregelen genomen, de mensen weten hier wat ze moeten doen als er een orkaan in aantocht is. Huizen worden dichtgetimmerd, iedereen slaat genoeg voedsel in, de scholen gaan dicht en dan blijft iedereen thuiszitten. De schade blijft dan beperkt, omdat iedereen goed voorbereid was. Afgelopen jaar was er ook voorspeld dat er een orkaan naar Sint Maarten zou komen. Iedereen was voorbereid, maar op het allerlaatste moment draaide de orkaan en ging de andere kant op, naar de Domunicaanse Republiek. Dit was helemaal niet de planning, de mensen op de Domunicaanse Republiek waren hier helemaal niet op voorbereid! Er waren bijvoorbeeld veel mensen buiten, omdat ze van niks wisten en zij konden niet meer optijd naar binnen en verdronken in de modderstromen bijvoorbeeld.

Ik dwaal af! In 1995 was er op Sint Maarten dus een heftige orkaan, orkaan Luis. Bij deze orkaan vielen ook een aantal doden en meer dan 2000mensen raakten dakloos. Schepen in de havens werden op de kust gesmeten of zijn gezonken. Deze orkaan heeft veel verwoest op het eiland, zo ook resort La Belle Creole. Na de orkaan is het resort nooit meer opnieuw opgebouwd en het staat nu nogsteeds leeg. Wij gingen een kijkje nemen, kijk je mee? Het was best eng daar, het was ontzettend groot, er was NIEMAND, behalve wij. We hoorden veel vreemde geluiden (gewoon de wind en dieren in de struiken, maar op dat moment klonk het allemaal heeeeel eng hahaha, bangescheiterds...), dus het was nog best spannend! Op het filmpje denk je vast: MIETJE! Maar er hing daar een sfeer, blegh... Achteraf was het wel supertof en ontzettend gaaf, maar we waren blij toen we weer naar huis liepen!


Featured Review
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Tag Cloud
Er zijn nog geen tags.
bottom of page